Geschiedenis

generatie4-v2


Sinds 1911

5 generaties zorgen al 100 jaar lang voor hun bakkerij. In 1911 starten Adolf
Vandecasteele en Marie Sansen een bakkerij in Ieperstraat 67 . Na enkele jaren verhuisden ze naar het huidige adres Ieperstraat 47.  Ze kregen 2 zonen en een dochter.

generatie1

Adolf junior zette de stiel verder bij z’n vader, z’n broer Antoon startte een eigen zaak op Ieperstraat 22, maar ze kregen geen kinderen.

Na een kokopleiding, besliste Jacques toch om bakker/banketbakker te worden. Hij trouwde (1966) met Agnes Depoorter samen werkten ze 45 jaar om van de bakkerij iets moois te maken. Chantal werd geboren (1967) en na 7 jaar kregen ze nog een dochter bij, Céline.Adolf trouwde met Marguerite Meyens. (1940) Kort daarna werd hij krijgsgevangen

generatie2

gedurende WO2. Hun zoon, Jacques Vandecasteele zette z’n eerste stapjes zonder z’n vader. Tijdens deze periode zette Marguerite de bakkerij verder met hulp van een bakkersgast en de familie.

Op haar 25ste de patisserie voor de bakkerij. Na een marketingstudie besloot Chantal Vandecasteele haar vader te volgen in de stiel.

Céline werd kok in spermalie en startte een tea-room naast de bakkerij genaamd Poussecafé. Vele producten van de bakkerij worden vergekocht zoals onbijtkoeken, gebak, ijs en koekjes voor bij de koffie.  Spijtig genoeg verliet Céline Vandecasteele ons veel te vroeg ze overleed op 36 jarige leeftijd. Desondanks heeft Céline heel wat mooie dingen bezorgt aan deze wereld. Een zoon prachtzoon genaamd Matthieu, een tearoom en levenswerk, waar ze haar klanten altijd me open armen ontvangende en duizenden mooie herinneren. Met zelfde liefde wordt het tearoom vandaag nog verder gezet, door haar echtgenote Kurt Vanoutryve.

 


Huidige generatie

generatie3

Nu wordt de bakkerij geleid door Chantal Vandecasteele en haar zoon, Simon (1993),  die z’n bakkersstiel heeft geleerd in bakkerijschool Ter Groene Poorte in Brugge.

Samen met hun team werken ze dag in, dag uit voor uw dagelijks brood, koeken en patisserie. Dit steeds met een ongeëvenaard oog voor kwaliteit en veel respect voor de ambachtelijkheid die gegroeid is uit de vele jaren ervaring over verschillende generaties.

Maar ook deze generatie staat niet stil en probeert steeds te vernieuwen en te verbeteren. Er worden zeer regelmatig nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd. Zo dat ze net als hun voorouders, hun deel kun toevoegen aan de gigantische berg kennis.

Hopelijk kunnen we jullie, met heel ons team, nog lang van dienst zijn, met zoveel lekkers, in het huis bereid.